donderdag 25 februari 2016

verborgen wereld onderwater

gek op reizen en bezoek je graag van die bijzondere plekken van mooie gebouwen of natuur?
ik zou het zelf ook wel willen maar helaas moet ik in alle eerlijkheid bekennen  dat mijn budget dat niet toe laat. ik snuffel dus graag door het internet naar mooie plekjes die ik misschien ooit van dichtbij kan gaan bekijken.
maar niet alle mooie dingen kunnen we gelijk zien, er bestaat een wereld van verborgen wonderen onder water die zeker ook de moeite waard zijn om eens te gaan bezoeken, ik denk alleen dat je dan wel een duikbrevet of zo moet hebben en uiteraard een goed geïnformeerde gids die je de weg kan wijzen en bekend is met het onderwater gebied.

Heraklion(de verloren stad Egypte)
in 2000 werd deze stad ontdekt door de Franze archeoloog Frank Goddio.
ongeveer 1500 jaar geleden zou deze stad door het water zijn verzwolgen.
de tempel van Amon is een van de bijzonder vondsten die ze er hebben gedaan,
ook zijn er honderden standbeelden gevonden.



Chuuk Lagoon
wordt ook wel Truk Lagoon genoemd, is het grootste sheepskerkhof van wrakstukken.
meer 60 schepen en honderde vliegtuigen liggen hier.
Chuuk Lagoon was de belangrijkste marinebasis van Japan,
na de tweede wereld oorlog is dit wat er van de basis is over gebleven.

Jellyfish Lake (Palau)
ooit, zo een 12000 jaar geleden was dit meer verbonden met de oceaan. door het dalen van de zeespiegel is dit meer onstaan. de kwallen die in dit meer hebben zich in dit meer op een unieke manier verder ontwikkeld, door de afnamen van roofdieren verloren zijn langzaam hun stekende eigenschap en voor 100 dollar mag je nu tussen ongeveer 8 miljoen kwallen gaan zwemmen.


Leeuwenstad (provinci Zhejiang)
53 jaar geleden liet de overheid van China deze stad die zij kennen als Shi Cheng met opzet onderwater verdwijnen voor een hydro-kerncentrale.
de stad was al zo een 1300 jaar oud had als bijnaam leeuwenstad.
om deze stad te bezoeken moet je 26 tot 40 meter duiken.
de kerncentrale is er dus nooit gekomen maar investeerders maken er nu wel een ware attractie van voor de toeristen.


meer dan 70% van onze aarde bestaat uit water en op een aantal plaatsen kun je dus wonderlijke dingen ontdekken. er zijn nog veel meer plekken die vast de moeite waard zijn en waarschijnlijk zijn er ook nog genoeg plekken die we nog niet hebben ontdekt.
de enorme waterwereld van onze aard heeft zonder meer een prachtige verborgen wereld en niet alleen met verborgen mythische maar laten we het onderwater dierenrijk ook niet vergeten, deze is op zijn minst ook wonderijk en mooi te noemen. laten we dus zuinig zijn op wat we hebben.
tot het volgende blog ....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#379

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  en ik val gelijk met de deur in huis, vorige week had ik een kaart die naar Duitsland ging. De...