donderdag 5 april 2018

extra blog: up-date

in het laatste weblog liet ik jullie weten dat ik weer met wondroos zit.
dit gaat gelukkig nu iets beter, het is beslist nog niet weg maar langzaam is de plek weer aan het weg trekken.
met de zaterdag voor de Pasen en beiden Paasdagen meer slapend doorgebracht te hebben, niets gegeten (smaakte me ook niet) en zo als de huisarts ook al tegen me zei, veel te weinig gedronken,
ik heb zelfs niet gerookt! dat smaakte me ook niet en smaakte me nog steeds niet. dus wie weet? de ultiem manier gevonden om te stoppen?
had ik op dinsdagmorgen me breekpunt in de koorts wel gehad.
dit is hoe me been er toen uit zag.
geen fraai zicht maar dat is wondroos dan ook niet.
die dinsdag ben ik ook eindelijk naar de huisarts kunnen gaan en de zelfde dag nog begonnen met antibiotica.
ook weer in een speciale vorm omdat ik een penicilline allergie heb.
er zit wel wat penicilline in maar die factor is zo laag dat het doet wat het moet doen en ik er verder niet doodziek van wordt of in het ergste geval met spoed mag worden opgenomen.
de oorzaak dat ik dit oploop is moeilijk te bestrijden, ik heb een soort wol allergie en dat is eigenlijk ook weer niet het goede woord.
het zit hem in sokken, waar ze van zijn gemaakt maakt niet zo veel uit. door de veranderingen van het weer, het weer word langzaam aan wat beter, worden het dragen van sokken iets te warm voor me voeten.
toch is het weer nog niet zo dat je zegt: ik laat me sokken uit. dat is toch nog te koud.
daar door ga ik zweten, ja, zweetvoeten. en dat veroorzaakt weer open plekjes tussen me tenen.
daar kan dan weer een bacterie in trekken wat de wondroos veroorzaakt.
ik heb hier wel zalf voor om deze periode te overbruggen en zonder problemen me sokken te kunnen dragen maar het werkt dus niet helemaal zo als ik en de huisarts vorig jaar hadden gehoopt toen we dit probleem hadden vast gesteld.
met als gevolg dat ik voor het derde jaar last heb gekregen van wondroos. me lichaam is inmiddels wel weer staand gaan geven hier tegen waardoor ik na 3 dagen dus al me breekpunt had en de wondroos aan het genezen was. ergens toch nog een pluspuntje in de ellende.
met de medicijnen er nu bij gaat het wel beter en hoop ik snel nog meer opgeknapt te zijn.
ik heb weer normaal gegeten en heb vanochtend na 5 dagen geen koffie weer koffie gedronken.
en zo als me dochter altijd zegt: als mam geen koffie drinkt dan is er iets mis, drinkt ze het weer wel dan gaat het weer wat beter.
wel heb ik opeens gemerkt dat bepaalde dingen me niet meer smaken, ik merkte ook dat rechtstreeks uit een flesje (500 ml flesjes) water drinken of frisdrank me niet meer smaakt, doe ik het in een glas of beker dan smaakt het mee weer wel. als of ik opeens een antipathie heb tegen plastic.

zondag blog word geschrapt
door dit alles ben ik eens gaan denken aan hoe en wat met het weblog verder en heb dit ook besproken met me dochter om haar mening hier in te horen.
ik upload nu 5 blogs per week, ik deed dit altijd met veel plezier, het schrijven is soms wat moeilijk maar het lukte met toch. me tijd die ik heb is sinds ik weer werk veel minder om aan me weblog te kunnen besteden. daarnaast heb ik ook me huishouden wat bijgehouden moet worden en ik wil toch ook gewoon wat tijd houden om met me dochter samen door te brengen of vrienden.
toch heb ik besloten om het blog van de zondag te gaan schrappen. mede door dat ik misschien meer uren ga draaien bij me werk is dit een keuze die me juist op die zondag de mogelijkheid te geven wat meer tijd te hebben om de blogs voor de overige dagen te schrijven en misschien door te kunnen gaan met me verhalen schrijven.
indien er weer een verhaal is om online te plaatsen dan kan ik de zondag weer wel gebruiken omdat op die dag te toen.
het blogschema komt er dus als volgt uit te zien:

dinsdag om 09.00, 1x per maand #TBM.
woensdag om 07.30, postcrossing.
donderdag om 07.30, 1x per maand kattenstreken.
vrijdag om 09.00, 1x per maand spelletje spelen
zaterdag, zondag en maandag, geen weblog.

naast de vaste onderwerpen komen op de overige dag van dinsdag, donderdag en vrijdag andere blogs online.
ik hoop dat voor de vaste lezers van het blog begrip is voor deze keuze?
ik stop dus niet maar neem wat gas terug. en hoop daarbij dat de andere dagen die blijven hier door beter tot hun recht gaan komen wat hun inhoud betreft.
ik ben me bewust dat niet iedereen elk onderwerp wat verschijnt leuk vind of interessant.
dat is iedereen ze zijn goed recht, smaken verschillen. maar ik hoop op deze wijze weer een beter balans te krijgen tussen dagelijkse routine, werk en hobby.

a.s dinsdag is het weblog weer terug online.

tot het volgende blog ........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken#78

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...